Přijímáme online platby

Loga kreditních karet


Kurz II: Bez mléka a bez vajíček, od vegetariánství k veganství - Sám sobě výživovým poradcem a kuchařem

O čem kurz bude? 

Tento II. díl bude zaměřen na stravování bez mléka, vajíček, od vegetariánství k veganství. Správně sestavená rostlinná strava poskytuje ochranu před mnoha civilizačními nemocemi a může být zdravější než běžná strava. Naučím vás jak se vyvarovat nejčastějším chybám, jak rozumět této stravě na odborné úrovni a jak své znalosti převést do praxe! Ukážeme si, jak připravit jídla, které vás uspokojí chuťově a zabezpečí vašemu tělu vše, co potřebuje. Teorií podloženou vědeckými studiemi a ukázkami přípravy nutričně vychytaných jídel Vás provede výživová poradkyně Mgr. Pavla Široká.

ruka

Cílové skupiny (Pro koho je?)

  • chci jíst bez mléka a vajíček, chci přejít s vegetariánství na veganství
  • jsem začínající vegan(ka)
  • jsem dlouho vegan(ka) a chci si ujasnit a doplnit informace
  • jsem běžně se stravující, který chce skočit rovnou do veganství (v tomto případě doporučuji absolvovat nejdříve kurz o bezmasé stravě, který je pro vás 1. dílem, a za ním tento kurz - jako 2. díl)

Kurz je výjimečný v tom, že se opírá o vědou podložené poznatky. Příprava kurzu je výsledkem roků studia vědeckých studií a odborných publikací s citacemi a zároveň 8 let praxe výživového poradenství se zaměřením na regeneraci organismu, optimální zdraví a prevenci nemocí. Bohužel studium kvalitních zdrojů není běžnou praxí ani u "odborníků". Informace v učebnicích jsou opisovány bez vědecké aktualizace a tak dochází k tomu, že i výživáři a lékaři v médiích často říkají zastaralé informace, které např. byly vyvráceny před 20 - 40 lety. Proto je kurz velmi výjimečný i z odborného pohledu a budou speciálně vypsány termíny také pro výživové poradce, abychom se mohli soustředit na jejich odborné otázky (pokud jste výživový poradce nebo lékař, kontaktujte nás pro termín). 

Obsah, s čím vám kurz pomůže?

1) Jaké látky si ve stravě navíc pohlídat u přechodu z vegetariánství na veganství, aby nic nechybělo?

2) Co jsou mýty omílané nejen veřejností, ale i lékaři a výživovými poradci? Na čem naopak potřebujeme ve své stravě zapracovat? Budete umět i odborně argumentovat svému lékaři, protože probereme všechny tyto témata do hloubky, s vědeckými studiemi:

  • tuky
  • vápník - budeme mu věnovat extra pozornost!
  • zinek
  • selen
  • vitamín D
  • vitamín K2
  • Vitamín B12 (Jedině téma B12 je zastoupeno v obou kurzech, díky jeho důležitosti. V tomto kurzu jej probereme mnohem podrobněji než v 1. dílu kurzu o stravě bez masa.)

3) Jak nahradit mléčné výrobky a vajíčka - naučíte se, jak je nahradit chuťově i nutričně. Které potraviny a produtky jsou správnou náhradou a které jen na oko? 

4) Z jakých potravin si přibližně složit vyvážený den a talíř? Jak poznat, co indidividálně mě dělá dobře a co bych naopak neměl(a) jíst?

5) Jak se dostatečně zasytit, nemít hlad? Jak nehubnout, či nepřibírat?

6) Ukázky přípravy jídel, ochutnávky a recepty zaměřené na stravu bez mléka, smetany, sýrů, jogurtů, vajíček:

a) Inspirace na levná a vyvážená jídla - i s málo penězi můžete jíst zdravě!
b) Inspirace na rychlá jídla - nechcete být hodinu u plotny? Já taky ne:-)
c) Vychytávky výživové poradkyně v kuchyni - jak normální bezmléčné a bezvaječné recepty vyladit tak, abychom si zajistili všechny živiny, co potřebujeme

7) Jak přesně si pohlídat dostatek B12, jak ve stravě, tak v krvi? Jaké testy si zařídit? (Pozor, praktický lékař nedělá spolehlivé testy B12, naučím vás, jak si spolehlivé testy zajistit). Jaké jsou přesné statistiky nedostatku B12 u veganů, makrobiotiků, raw food, ve srovnání s běžně se stravujícími? Jaké jsou spolehlivé zdroje B12 a jaké jsou nejčastější potraviny, o kterých kolují mýty ohledně obsahu B12?

8) Které doplňky mají v bezmléčné a bezvaječné stravě smysl a které ne? 

9) Co bych měl(a) znát a dělat, abych mohl(a) být dlouhodobě bez mléčných výrobků a vajíček, být veganem klidně celý život?

10) Jak si nepřivodit nevyváženou stravou zdravotní problémy? V čem vegani dělají nejčastěji chyby? A jak mít snadno vše v pořádku?

11) Zdravé klouby? Co kolagen?

12) Obdržíte brožuru o tom jak si pohlídat veganskou stravu při těhotenství a kojení

13) Můžete se těšit na certifikát o absolvování kurzu

Cena kurzu:

2 části kurzu: Můžete objednat jak celý kurz, tak pouze 3 h odborné části  "jak být sám sobě výživovým poradcem" + 1,5 min praktické části  "sám sobě kuchařem" - ukázky přípravy jídel, více než 20 ochutnávek, recepty

Sleva pro studenty: navíc k aktuální slevě studenti získají 112 Kč. Sleva je uplatňována na základě studentského průkazu. 

Sleva pro brzké objendávky: Ceny jsou nastaveny, tak, že jsou odměněny slevou brzké objednávky.  

Odborná stojí od 700 kč/3 h, praktická část od 800 Kč. Ceny jsou nastaveny, tak abychom odměnili a motivovali brzké objednávky. Tímpádem cenu každý týden zvyšujeme 7 %, 14 %,21 %. Aktuální ceny dle termínu platby naleznete úplně dole pod touto anotací kurzu. Nebo zde:  Kurz II.

Termín kurzu:

5. listopadu, v neděli, doba trvání 4 h, od 13:30 do 18
  
Kde: v prostorách Restaurace Prameniště, Špitálka 37, Brno
V případě, že se vám termín nehodí, nebo je již plná kapacita, dejte nám vědět, že máte zájem, sms zprávou nebo telefonicky na +420 723 158 025. Dáme vám vědět, jakmile vypíšeme další termín.
 
Kapacita kurzu: 16 osob
Minimální počet pro konání kurz je 12 osob.
 

Událost na FB si můžete sledovat či sdílet zde: https://www.facebook.com/events/2051916748372034

Pokud chcete sledovat na FB naši stránku, kde zasíláme termíny kurzů a další zajímavosti, dejte "To se mi líbí" zde: https://www.facebook.com/eshopvitalcentrum.cz 

Pokud chcete, abych Vám zasílala další naše kurzy, napište mi na pavla.siroka@vitalcentrum.cz

Rezervace kurzu:

Kurz je možné objednat níže pod touto anotací, nebo zde: Objednávka kurzu II. díl, od vegetariánství k veganství

Rezervace kurzu je platná zaplacením kurzovného v hotovosti, nebo bankovním převodem. Nezaplacené objednávky budou nabídnuty dalším zájemcům. Informace pro bankovní převod Vám zašleme po přijetí objednávky. 
Kurz není možné navštívit s dětmi mladšími 12 let (z důvodu rušení ostatních účastníků)

O mě:

Tyto kurzy jsem pro vás připravila, protože miluji rostlinnou stravu, její obrovské vlivy na zdraví, ale zároveň i na životní prostředí a zvířata! Myslím si, že každý bychom si měli umět stravu vyvážit a nebýt odkázání na neodborné informace. 10 let jím čistě rostlinnou (veganskou stravu), mou vlastní výživovou poradnu mám 8 let. Věnuji se nejen výživovému poradenství, ale také přírodní léčbě nemocí a fytoterapii.

Pokud vás zajímají zpětné vazby z minulých kurzů, najdete je níže.

 
Těším se na vás!

fotka já z boku_1


 

 

Mgr. Pavla Široká
Tel.: +420 723 158 025
pavla.siroka@vitalcentrum.cz

Zpětné vazby z minulých kurzů:

 "Kurz rozhodně doporučuju i stávajícím veganům, i těm, kteří už se v té stravě i trochu vyznají. Dostanete pořádně napapat ve formě ochutnávky a ucelený přehled rostlinného stravování naservírovaný v milém podání. Pavla ví, o čem mluví, má kamarádský a zároveň profesionální přístup a skvělé prezentační schopnosti. I klíčit bez speciálního vybavení mě konečně naučila!" Kateřina Schneiderová, veganka 4 roky

"Dobrý večer, já osobně jsem byla z kurzu nadšená, hodně mě co se týče stravování posunul. Na rostlinnou stravu jsem chtěla přejít z etických důvodů, ale o zdravotní stránce jsem dost pochybovala. Proto jsem ráda, že všechny informace byly podepřené vědeckými studiemi a bylo vidět, že se v tématu skutečně orientujete. Také moc oceňuji ochutnávky, ty byly výborné, a hlavně mi pomohly nebát se zkoušet v kuchyni nové věci. Zatím se držím na veganství a neplánuji to měnit :)" Lenka Rozkovcová, vegetariánka 2 roky

"Dobrý den, dodatečně ještě jednou děkuji za vydařený seminář z 26.11. a posílám hodnocení z kurzu:
Bylo to velice příjemně strávené odpoledne plné výborných ochutnávek a hlavně zajímavých informací. Nejsem vegan ani vegetarián a zatím nemám v plánu měnit od podlahy svoje stravovací zvyklosti. Nicméně díky kurzu jsem objevila a dostala se ke spoustě druhů potravin, o kterých jsem dřív ani nevěděla. Nyní je hodně zařazuji do našeho jídelníčku, který je teď mnohem víc pestrý, určitě zdravější a taky obohacený o nové chutě. A musím říct, že spousta vegan výrobků jako pomazánky, masa nebo paštiky chutnají až překvapivě dobře:-)
Navíc už jsem stihla i informace z kurzu předat dál, když jsem mohla svojí mamce poradit, co kromě mléčných výrobků může jíst, aby si zvýšila příjem vápníku." Radka Dziedzinská, běžně se stravující (cíl ozdravit stravu)
 
Dobrý den,
kurz byl úžasný! :) Když si dělám snídani, tak jak jste nás naučila, vzpomenu si na Vás! Od té doby si hlídám své jídlo a více o tom přemýšlím. Kurz byl pro mě velmi přínosný, kdy jsem si srovnala mnoho informací, které se mi hemžily v hlavě, získala jsem od Vás nové a praktické inspirace. Dozvěděla jsem se mnoho nových informací, odkazy na užitečné zdroje a to je v dnešním světě přehlcených informací potřeba znát zdroje, které jsou spolehlivé. A navíc to neskutečně uteklo, pauzy jsem víceméně ani nepotřebovala, protože mě to s Vámi moc bavilo a bylo to příjemné.
Už jsem si zašla na krevní testy, ještě si skočím pro výsledky a podle nich se chci zařídit a nejspíše začít to zadávat do toho programu, který jste nám ukazovala. Až s tímhle vším začnu a budu více vědět na čem jsem, tak se s Vámi ráda spojím přes Skype, ale teď je zkouškový a v hlavě mám jen zkoušky, ale i tak si zdravě vařím! :)
Chci Vám ještě jednou poděkovat za Váš kurz, ráda ho doporučím svým známým a doufám, že se Vám bude dařit. Přeji krásný nový rok, hodně úspěchů, zdraví a spokojenosti!
Ať se Vám daří, děláte to moc dobře a fandím Vám! :)" Kamila Rybová, vegetariánka, (cíl ozdravit stravu)
 
621
164216211642

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem


S Mgr. Pavlou Širokou si společně uděláme analýzu vašeho jídelníčku - zjistíte si jaké vitamíny a minerály vám chybí, zda přijímáte dostatek bílkovin, tuků atd. 

Skladem

Původně: 702 Kč
Ušetříte: 81 Kč (–12 %)

621 Kč

Odborně, s výživovou poradkyní Mgr. Pavlou Širokou. Termín kurzu: 22. října 2017, v neděli, doba trvání 4 h, od 13:30 do 17:30, Špitálka 37, Brno (5 min od hlavního nádraží).

 

Skladem

Původně: 835 Kč
Ušetříte: až 302 Kč (–17 %)

od 690 Kč

Odborně, s výživovou poradkyní Mgr. Pavlou Širokou. Termín kurzu: 5. listopadu 2017, v neděli, doba trvání 4,5 h, od 13:30 do 18, Špitálka 37, Brno (5 min od hlavního nádraží). 

 

Skladem

Původně: 835 Kč
Ušetříte: až 100 Kč (–6 %)

od 787 Kč
 

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem