Přijímáme online platby

Loga kreditních karet


Vitamín D, kapky, 50 ml, vegan

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení 0 hodnocení
 

Od října do dubna mají lidé v ČR nedostatek vitamínu D (nedostatek sluníčka). Kapátkem snadno odměříte denní dávku, která je v mnoha potravinových doplňcích silně podhodnocena (viz podrobnější popis). Tento vitamín je v nejvstřebatelnější formě vitamínu D (tedy D 3).

Dostupnost Skladem
Cena 349 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 179
Výrobce Viridian
Kategorie Vegetarián, vegan
 
 
Nejnovější studie ukazují, že pro dostatečnou hladinu vitamínu D v krvi potřebujete 2000 - 4000 IU denně, pro dospělého člověka. Předávkování vitamínem D je možné až od 10 000 IU pravidelného užívání. Bohužel doporučené denní dávky v EU jsou nastaveny pouze na 200 IU a v USA na 600 IU. Tyto nízké dávky podle studií zajišťují pouze základní kostní zdraví, ale ne dostatečnou hladinu vitamínu D v krvi a prevenci dalších chorob spojených s nedostatkem vitamínu D. 
Zdroje (soupis vědeckých studií, kterými podkládáme toto tvrzení naleznete níže).
 
Vitamín D má 2 formy: Vitamín D2 a D3. Vitamín D3 se většinou vyrábí z živočišných produktů, ale tato firma vyrábí produkt, který je z D3, ale rostlinného původu - z lišejníku. Při užívání vyšších dávek je lépe vstřebatelný vitamín D3 (takže produkt je ideální také z hlediska vstřebávání)
 
Jako nejlepší zdroj vitamínu D doporučujeme v létě slunění a v zimě tyto kapky vitamínu D3 (jsou rostlinného původu, z lišejníku). Nebo velmi dlouhou dovolenou (měsíce) ve slunečných krajinách. Nedostatek vitamínu D je daň za to, že člověk žije v chladnějších oblastech světa, kde není v zimě dostatek slunce pro tvorbu vitamínu D kůží. 
 

Popis produktu:

Vitamín D3, kapky, 50 ml, vegan 
 
Vitamin D přispívá k normální funkci imunitního systému, k udržení normálního stavu kostí, zubů a k normální činnosti svalů.
 
Balení: 50 ml
 
Složení v 0,25 ml: vitamín D3 (vegan cholekalciferol) 1000 IU, 25 μg, na bázi oleje z rýžových otrub a přírodního pomerančového oleje.
% DDD - % doporučené denní dávky.
 
Dávkování: pomocí kapátka přidejte 0,25 ml denně do jídla, pití (popřípadě přímo do úst), nebo dle doporučení lékaře. Dávkování výrobce bylo upraveno dle požadavků české legislativy. Na originálním balení v angličtině je uvedeno: 0,5 ml kapátkem přidejte do pití nebo jídla (nebo přímo do úst). Nebo dávkujte dle doporučení vašeho lékaře. 
 
Upozornění: Nenahrazuje vyváženou pestrou stravu a zdravý životní styl. Skladujte na suchém a chladném místě mimo dosah dětí. Spotřebujte do 6 měsíců od otevření.
 
Vhodné pro vegany.
  
Doplněk stravy.
 

Zdroje (vědecké studie o optimální hladině vitamínu D):

A B Chausmer. Screening for vitamin D deficiency: is the goal disease prevention or full nutrient repletion? Ann Intern Med. 2015 May 19;162(10):738-9.

H A Bischoff-Ferrari. Optimal serum 25-hydroxyvitamin D levels for multiple health outcomes. Adv Exp Med Biol. 2008;624:55-71.

D Durup, H L Jørgensen, J Christensen, A Tjønneland, A Olsen, J Halkjær, B Lind, A M Heegaard, P Schwarz. A Reverse J-Shaped Association Between Serum 25-Hydroxyvitamin D and Cardiovascular Disease Mortality: The CopD Study. J Clin Endocrinol Metab. 2015 Jun;100(6):2339-46.

K Michaëlsson, J A Baron, G Snellman, R Gedeborg, L Byberg, J Sundström, L Berglund, J Arnlöv, P Hellman, R Blomhoff, A Wolk, H Garmo, L Holmberg, H Melhus. Plasma vitamin D and mortality in older men: a community-based prospective cohort study. Am J Clin Nutr. 2010 Oct;92(4):841-8.

G Bjelakovic, L L Gluud, D Nikolova, K Whitfield, J Wetterslev, R G Simonetti, M Bjelakovic, C Gluud. Vitamin D supplementation for prevention of mortality in adults. Cochrane Database Syst Rev. 2014 Jan 10;1:CD007470.

A C Ross, C L Taylor, A L Yaktine, H B Del Valle, Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D. Washington (DC): National Academies Press (US); 2011. The National Academies Collection: Reports funded by National Institutes of Health.

American Geriatrics Society Workgroup on Vitamin D Supplementation for Older Adults. Recommendations abstracted from the American Geriatrics Society Consensus Statement on vitamin D for Prevention of Falls and Their Consequences. J Am Geriatr Soc. 2014 Jan;62(1):147-52.

W Grant. What is the optimal level of vitamin D? Aust Fam Physician. 2014 Oct;43(10):668, 670.

C F Garland, J J Kim, S B Mohr, E D Gorham, W B Grant, E L Giovannucci, L Baggerly, H Hofflich, J W Ramsdell, K Zeng, R P Heaney. Meta-analysis of all-cause mortality according to serum 25-hydroxyvitamin D. Am J Public Health. 2014 Aug;104(8):e43-50.

M R de Oliveira. Vitamin A and Retinoids as Mitochondrial Toxicants. Oxid Med Cell Longev. 2015;2015:140267.

M Brustad, T Braaten, E Lund. Predictors for cod-liver oil supplement use--the Norwegian Women and Cancer Study. Eur J Clin Nutr. 2004 Jan;58(1):128-36.

R Lucas, R Neale. What is the optimal level of vitamin D? - separating the evidence from the rhetoric. Aust Fam Physician. 2014 Mar;43(3):119-22.

H Fuleihan Gel, R Bouillon, B Clarke, M Chakhtoura, C Cooper, M McClung, R J Singh. Serum 25-Hydroxyvitamin D Levels: Variability, Knowledge Gaps, and the Concept of a Desirable Range. J Bone Miner Res. 2015 Jul;30(7):1119-33.

R Vieth. Why the minimum desirable serum 25-hydroxyvitamin D level should be 75 nmol/L (30 ng/ml). Best Pract Res Clin Endocrinol Metab. 2011 Aug;25(4):681-91.

R P Heaney. The Vitamin D requirement in health and disease. J Steroid Biochem Mol Biol. 2005 Oct;97(1-2):13-9.

Al-Ansari AA1, Shamsodini A, Talib RA, Gul T, Shokeir AA. Subcutaneous cod liver oil injection for penile augmentation: review of literature and report of eight cases.

Ekwaru JP1, Zwicker JD2, Holick MF3, Giovannucci E4, Veugelers PJ1. The importance of body weight for the dose response relationship of oral vitamin D supplementation and serum 25-hydroxyvitamin D in healthy volunteers.